Post Top Ad

Tuesday, January 24, 2017

Travelogue : SURABAYA, INDONESIA (Part 3)

...sambungan daripada PART 2

Lepas geng2 lelaki habis solat jumaat, rehat2 kejap....then dalam pukul 2 petang kami ke next destination, Taman Nasional Baluran. tempat ni takdelah jauh sangat dari hotel kami menginap tu,tak sampai 10minit dah sampai....TAPI.....nak masuk dalam tu yang jauh dalam setengah jam ada kot.

kat sinila terletak African van Java...nama tempatnya, Savana Bekol....sekali tengok memang macam kat Afrika sanala..dah lepak2 sekejap dalam taman ni, kami meneruskan perjalanan melalui taman tu menuju ke Pantai Bama. tak jauhla dari Savana Bekol tu. geng2 lelaki ni pergi snorkeling. aku...lepak2 menikmati keindahan alam je....dah nak larut petang tu, kami pun balik ke hotel. 

dalam perjalanan, singgah sekali lagi untuk bergambar waktu sunset...cantikkk!!

set hotspot cantik2 dulu


cak!!!


berlatar belakangkan gunung ijen, tempat yang kami hiking pagi tu...check post sebelum ni :)








hati2...kat sini kawasan habitat liar. watch your step.takut2 ular disangka kayu




we all are friends!different country is not the problem!!


selfie satu kali


this is Africa van Java...cantik terbentang luas










ambil masa untuk hayati keindahan ciptaan Allah. lupakan media sosial seketika....

to be continue :)
3:31:00 PM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad